hoeveel voeding heeft mijn hond nodig?

In de voedingstabel kijk je naar het lichaamsgewicht van jouw hond. Is jouw hond bijvoorbeeld een Golden Retriever reu van 30 kilo? Zoek dan in de bovenste rij zijn lichaamsgewicht, en geef de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die daaronder wordt aangegeven.

Als we in dit voorbeeld uitgaan van een Golden Retriever reu van  30 kilo, dan zie je in onderstaande tabel dat je hond 300 gram brokken per dag nodig heeft (verdeelt over twee porties). 


Zorg ervoor dat jouw hond altijd voldoende vers drinkwater ter beschikking heeft.
Let op: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in deze tabel, is gebaseerd op gemiddelden. De benodigde hoeveelheid voeding voor jouw hond, is bijvoorbeeld ook afhankelijk van activiteit en leefomgeving. Heb jij een actieve hond waarmee je vaak wandelt of waarmee je behendigheidstraining doet, dan heeft deze wat meer voeding nodig dan een hond die wat minder actief is. Ook het gewicht van je hond speelt een rol. Is je hond goed op gewicht of juist iets te mager, of heeft hij wat overgewicht? Pas de dagelijkse hoeveelheid dan iets naar boven of naar beneden aan.