hoeveel voeding heeft mijn hond nodig?

In de voedingstabel kijk je naar het lichaamsgewicht van jouw hond. Is jouw hond bijvoorbeeld een Friese Stabij reu van 24 kilo? Zoek dan in de bovenste rij zijn lichaamsgewicht, en geef de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die daaronder wordt aangegeven.

In onderstaande tabel zie je dat een hond met een lichaamsgewicht van 20 kilo, per dag 210 gram nodig heeft, en bij een lichaamsgewicht van 25 kilo per dag 245 gram voeding. Als we in dit voorbeeld uitgaan van een Friese Stabij reu van 24 kilo, dan is een dagelijkse hoeveelheid van ongeveer 240 gram (verdeelt over twee porties) voldoende.

Riverwood Reindeer Voedingstabel

Zorg ervoor dat jouw hond altijd voldoende vers drinkwater ter beschikking heeft.
Let op: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in deze tabel, is gebaseerd op gemiddelden. De benodigde hoeveelheid voeding voor jouw hond, is bijvoorbeeld ook afhankelijk van activiteit en leefomgeving. Heb jij een actieve hond waarmee je vaak wandelt of waarmee je behendigheidstraining doet, dan heeft deze wat meer voeding nodig dan een hond die wat minder actief is. Ook het gewicht van je hond speelt een rol. Is je hond goed op gewicht of juist iets te mager, of heeft hij wat overgewicht? Pas de dagelijkse hoeveelheid dan iets naar boven of naar beneden aan.
Als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Inschrijven voor nieuwsbrief
Inschrijven voor nieuwsbrief
Bekijk hier onze voorwaarden.