hoeveel voer heeft mijn hond nodig?

In de voedingstabel kijk je naar het lichaamsgewicht van jouw hond. Is jouw hond bijvoorbeeld een Cairn terriër reu van 7 kilo? Zoek dan in de kolom bij grootte hond zijn lichaamsgewicht op, en geef de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die in de kolom onder dagelijkse hoeveelheid wordt aangegeven.

In onderstaande tabel zie je dat een hond met een lichaamsgewicht van 5 kilo, per dag 324 gram nodig heeft, en bij een lichaamsgewicht van 10 kilo per dag 547 gram voeding. Als we in dit voorbeeld uitgaan van een Cairn terriër reu van 7 kilo, dan is een dagelijkse hoeveelheid van ongeveer 413 gram (verdeelt over twee porties) voldoende. Als je het natvoer als volledige voeding wil geven, kun je de hoeveelheden in de voedingstabel aanhouden.
Wil je jouw hond natvoer in combinatie met brokken geven? Dan is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid voeding aanhoudt om overgewicht te voorkomen. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een voerberekening.

Riverwood Mono Protein Venison

 

Zorg ervoor dat jouw hond altijd voldoende vers drinkwater ter beschikking heeft.
Let op: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in deze tabel, is gebaseerd op gemiddelden. De benodigde hoeveelheid voeding voor jouw hond, is bijvoorbeeld ook afhankelijk van activiteit en leefomgeving. Heb jij een actieve hond waarmee je vaak wandelt of waarmee je behendigheidstraining doet, dan heeft deze wat meer voeding nodig dan een hond die wat minder actief is. Ook het gewicht van je hond speelt een rol. Is je hond goed op gewicht of juist iets te mager, of heeft hij wat overgewicht? Pas de dagelijkse hoeveelheid dan iets naar boven of naar beneden aan.
Als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Inschrijven voor nieuwsbrief
Inschrijven voor nieuwsbrief
Bekijk hier onze voorwaarden.