ONZE VLEESBRONNEN

De grote hoeveelheid vlees in de Riverwood recepten zal jouw hond of kat voorzien in de nutritionele behoefte naar (dierlijke) eiwitten. Honden en katten kunnen dierlijke eiwitten gemakkelijk verteren. Je zult vlees als eerste ingrediënt vinden in alle varianten van Riverwood honden- en kattenvoeding.

We maken uitsluitend gebruik van free run of free range vleesbronnen. De spierontwikkeling van deze dieren, vooral die van free range, is beter dan de spierontwikkeling van dieren die niet de mogelijkheid hebben gehad om vrij te bewegen. Een betere spierontwikkeling resulteert in een betere smaak en kwaliteit van het vlees. Bovendien hebben deze dieren een betere kwaliteit van leven gehad.

De vleesbronnen in Riverwood zijn uniek (met uitzondering van kip in de kattenvoeding), dit draagt bij aan het voorkomen van een allergische reactie. Hier beneden kun je vinden welke vleesbronnen wij gebruiken in Riverwood honden- en kattenvoeding.

Free Run Fazant (Tsjechië / Duitsland)

Is een uitstekende bron van vitamine B 12, fosfor en selenium. De combinatie van eend, kalkoen en fazant creëert een diëtisch evenwichtige en voedzame voeding die alle essentiële nutriënten bevat.

Free Run Konijn (Spanje)

Een uitstekende hypoallergene bron van goede voedingsstoffen. Het is mager vlees en is rijk aan omega-3 vetzuren. Daarnaast is konijnenvlees rijk aan vitamine B12 en ijzer.

Free Range Rendier (Zweden / Noorwegen)

Eén van de beste bronnen van verteerbare eiwitten en heeft een gunstige samenstelling van aminozuren. Omdat rendieren leven op wilde bessen, is het vlees uitzonderlijk rijk aan natuurlijke antioxidanten en bevat het weinig vet. Het gehalte aan omega-3 vetzuren in rendiervlees is vergelijkbaar met die van vis.

Free Range Lam (Nieuw Zeeland)

Een uitstekende bron van goed verteerbare eiwitten en omega-3 onverzadigde vetzuren, die een positieve invloed hebben op de geestelijke ontwikkeling, het cardiovasculaire systeem en metabolisme (ze verlagen de bloedsuikerspiegel).

Zalm (Schotland)

Een uitstekende bron van goed verteerbare eiwitten en omega-3 onverzadigde vetzuren, die een positieve invloed hebben op de geestelijke ontwikkeling, het cardiovasculaire systeem en het metabolisme (ze verlagen de bloedsuikerspiegel).

 

Free Run Kalkoen (Tsjechië / Duitsland)

Hypoallergeen vlees dat gemakkelijk verteerbaar is. Ook is het rijk aan sporenelementen als zink, kalium en ijzer. Daarnaast is kalkoen een bron van vitamine B1, B3, B6, B12 en D voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen, spieren en groei van jouw hond of kat.

Free Run Eend (Tsjechië / Duitsland)

Een ideale bron van eiwitten en is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, die helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Het is een geweldige bron van niacine (vitamine B3), die een belangrijke rol in de spijsverteringsprocessen in het lichaam speelt. Eend bevat vitamine A en C en belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium en selenium.

Free Range Hert (Nieuw Zeeland)

Een uiterst voedzame en gemakkelijk verteerbare eiwitbron. Ook is het een uitstekende hypoallergene bron van goede voedingsstoffen. Het is mager vlees en bevat diverse vitamines uit de B-groep. Daarnaast is hertenvlees rijk aan sporenelementen als natrium, kalium en fosfor.

Free Range Everzwijn (Tsjechië / Hongarije)

Zit boordevol met eiwitten maar bevat toch weinig vet, waardoor het ideaal is voor het behoud van een optimale fysieke conditie zonder het risico op een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed.

Witte Vis & Haring (Noordzee / Atlantische Oceaan)

Witvis is een hypoallergene en goed verteerbare eiwitbron. Witvis is tevens een bron van vitamine A, D, B12 en zwavel. Haring is een hypoallergene eiwitbron, een gezonde vette vis rijk aan omega-3. Haring bevat veel natuurlijke sporenelementen als natrium, kalium, fosfor en zwavel en is daarnaast rijk aan vitamine B2, B6 en D.

 

 

 

Free Run Kip (Tsjechië) alleen in Riverwood kattenvoeding

Kip is rijk aan fosfor, selenium en vitamine B3 en B6; daarnaast bevat het vitamine A. Zowel selenium als vitamine A ondersteunen het immuunsysteem (doordat zij de productie van antilichamen en witte bloedcellen verhogen). Selenium is ook actief als antioxidant.

ONS FRUIT EN GROENTE

We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt in het fruit en groente dat we in Riverwood honden- en kattenvoeding gebruiken. Fruit en groenten bevatten essentiële vitamines en mineralen. Kijk hieronder welke soorten groente en fruit wij gebruiken in Riverwood.

Gele erwt

Riverwood bevat geen granen of aardappel als koolhydraatbron. We hebben bewust gekozen voor erwten, vanwege de lage glycemische index. Koolhydraten die langzaam afgebroken worden door de spijsvertering, waarbij glucose geleidelijk in de bloedbaan terecht komt, hebben een lage glycemische indexwaarde en dat is beter voor een gezonde en stabiele bloedsuikerspiegel.

Groene erwt

Deze kleine groente is een grote leverancier van vitamine B1, B2, B3, B6, B11 en E. Daarnaast is groene erwt een bron van sporenelementen als fosfor, zink, magnesium, koper en ijzer. Net als spinazie bevat de erwt ook tryptofaan, een aminozuur dat omgezet wordt in serotine (voor de hond essentieel voor het gedrag).

Cranberry

Cranberries zijn een goede bron van vitamine C, A, betacaroteen en luteïne. Deze bessen zijn rijk aan kalium en mangaan en bieden een hoge dosering polyfenolen (actieve plantaardige delen), die bijdragen aan gezonde urinewegen.

Spinazie

Spinazie is een bron van vitaminen en mineralen. Ook bevat het veel tryptofaan, een aminozuur dat omgezet wordt in serotonine (voor de hond essentieel ter ondersteuning van het gedrag). Spinazie is een natuurlijke bron van antioxidanten (vitamine A, C, E, mangaan en selenium) en is rijk aan vitamine K.

Teunisbloemolie

Teunisbloemolie is ‘de kers op de taart’ die Riverwood bijzonder maakt. Teunisbloemolie bevat hoge concentraties van het vetzuur GLA. Dit vetzuur is grotendeels verantwoordelijk voor de genezende eigenschappen van deze plant. In feite bevat teunisbloem, voor zover bekend, één van de hoogste concentraties van deze belangrijke stof. Het gamma-linoleenzuur, linolzuur en andere voedingsstoffen in deze olie, zijn essentieel voor de celstructuur en verbetering van de vacht en de elasticiteit van de huid.

Wortel

Wortel is een echte provitamine A met een uitstekende antioxidante werking. Wortel bevat veel vitamine D, E en K, bevat veel betacaroteen en is rijk aan mineralen en vezels. Wortels hebben een positieve werking op de ogen, huid en vacht, versterken het immuunsyteem en dragen bij aan een goede hartfunctie en vruchtbaarheid.

Appel

Appels zijn een uitstekende bron vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine) en B6 (pyridoxine). Deze natuurlijke vitamines ondersteunen de stofwisseling. Daarnaast zijn appels een bron van gezonde vezels.

Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn een bron van vitamine C en dat is een van de sterkste natuurlijke antioxidanten.

ONZE KRUIDEN

Alle kruiden die gebruikt worden in Riverwood honden- en kattenvoeding hebben gezondheidsondersteunende eigenschappen. Wat zijn de gezondheidsondersteunende eigenschappen van onze kruiden?

Kurkuma

Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking en staat bekend als een zeer sterk antioxidant. Het draagt bij aan een goede spijsvertering en is gezond voor de maag en darmen. Kurkuma heeft ook een schimmelwerende werking en is rijk aan natuurlijke sporenelementen zoals natrium, kalium, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en zink. Daarnaast biedt het ook foliumzuur, niacine (B3) en vitamine E, C en K.

Kamille

Kamille heeft een aangetoonde, ontspannende werking, is ontstekingsremmend en draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Daarnaast worden aan kamille ondersteunende eigenschappen toegeschreven voor een gezonde blaas- en nierfunctie.

Salie

Salie is een natuurlijk smaakmiddel. Het is rijk aan vitamine A, C en B. Omdat salie vitamine A en C bevat, ondersteunt het het immuunsysteem (beide vitamines zorgen voor een hogere productie van lymfocyten). Daarnaast heeft salie diverse voordelen voor het maagdarmstelsel.

Rozemarijn

Rozemarijn is rijk aan ijzer, calcium en vitamine B6. Rozemarijn is een krachtig antioxidant. Het kan de lever ontgiften en beschermt de lever tegen chemische schade. Daarnaast draagt rozemarijn bij aan een goede gezondheid van de ogen.

Goudsbloem

Goudsbloem geeft een ontstekingsremmende werking en helpt bovendien bij wondgenezing. Ook versterkt goudsbloem het immuunsysteem en is het goed voor het maagdarmstelsel.

Kaneel

Kaneel heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt de maag te kalmeren. Kaneel helpt ook om interne gassen af te breken en heeft een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel.

Brandnetel

Brandnetel heeft een bloedzuiverende werking en ondersteunt het afweersysteem. Daarnaast worden aan brandnetel ook positieve eigenschappen toegeschreven in de behandeling van artritis.

Peterselie

Peterselie is rijk aan vitamine A, C B1, B2 en K. Vitamine C is een antioxidant welke het immuunsysteem ondersteunt (in combinatie met vitamine A). Peterselie bevat ook ijzer welke bijdraagt aan het voorkomen van bloedarmoede. Verder is peterselie een natuurlijk vochtafdrijvend middel dat het lichaam kan ontgiften en het verkleint de kans op de vorming van calcium oxalaat stenen.

OVERIGE INGREDIËNTEN

Naast vlees, groente, fruit en kruiden gebruiken we ook nog andere ingrediënten in Riverwood. Denk hierbij aan ingrediënten die afkomstig zijn van plantaardig materiaal. Hier beneden kun je vinden welke overige ingrediënten wij gebruiken en waarom.

Psyllium

Psyllium is een natuurlijk oplosbaar voedingsvezel. Het helpt constipatie voorkomen en draagt bij aan het voorkomen van diverse andere intestinale problemen. Verder is psyllium een natuurlijk vochtafdrijvend middel welke de darmen kan ontgiften.

Spirulina

Spirulina is een bron van eiwitten met essentiële aminozuren, is rijk aan vitamine B, D, E K en ijzer en heeft daarnaast de hoogste concentratie aan betacaroteen en het zeldzame belangrijke vetzuur GLA (gamma-linoleenzuur).

Zee duindoorn

Zee duindoorn bevat vitamine A, E, K en C. Zee duindoorn ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan de vermindering van leverschade. Daarnaast draagt het bij aan de bescherming tegen diverse cardiovasculaire aandoeningen.

Yucca Schidigera

Yucca Schidigera heeft een ontstekingsremmende werking en een stabiliserend effect op de bloedsuikerspiegel. Yucca ondersteunt het immuunsysteem en de functie van de lever en de nieren. Yucca heeft een reinigend effect op de darmen, waardoor de ontlasting van jouw huisdier minder zal stinken.