Waarom eten honden gras?

Een veel voorkomende gedachte bij honden die gras eten is dat de dieren iets tekort komen. Dit is echter een fabel. Wanneer jouw hond een complete hondenvoeding krijgt, bevat de voeding alle essentiële voedingsstoffen die het dier nodig heeft. Maar waarom eet een hond dan gras? Omdat het dier gras simpelweg lekker vindt. Een andere reden voor gras eten is verveling.

Verder kan een hond die vaak gras eet op een lege maag last hebben van overtollig maagzuur. Bij deze honden kan het een oplossing zijn om de dieren ’s avonds nog een klein handje brokken te geven; vaak hebben de dieren dan geen last van ochtendmisselijkheid de volgende ochtend.

Is gras eten schadelijk?

Nee, gras eten is niet schadelijk voor een hond. Wanneer jouw hond gras eet en verder geen gezondheidsproblemen vertoont, is er niets aan de hand. Er zit zelfs een pluspunt aan een hond die zo nu en dan een hapje gras neemt, in vers gras zit een aardige hoeveelheid plantaardige omega-3 vetzuren.

Wanneer jouw hond vaak gras eet en daarnaast symptomen heeft als buikpijn, braken, diarree of afvallen, kun je het beste contact opnemen met de dierenarts.

 

Wil je meer informatie over een hond die gras eet? Lees dan onze blog.