Als je een nieuwe, kleine viervoeter verwelkomt in je gezin dan zijn er behoorlijk wat dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe vaak en hoe lang moet een pup slapen, hoe lang mag hij wandelen, welke (vacht)verzorging heeft hij nodig en misschien wel één van de belangrijkste vragen; hoe en wat moet je een puppy voeden? Vooral met betrekking tot de juiste voeding kan er nog wel eens verwarring ontstaan. In onderstaande blog gaan wij dieper in op de belangrijkste dingen die je moet weten over de juiste puppyvoeding.

 

 

Wat moet je een puppy te eten geven?

Het is belangrijk dat puppy’s specifieke voeding krijgen die speciaal voor hen is samengesteld, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en gezond kunnen opgroeien. Puppy’s hebben namelijk een andere voedingsbehoefte dan volwassen honden. Zo hebben puppy’s bijvoorbeeld meer eiwitten nodig, die essentieel zijn voor de groei van een jonge hond. Omdat een puppy ‘brandstof’ nodig heeft voor de groei, bevat puppyvoeding meer vetten dan standaard voeding voor volwassen honden. Deze vetten voorzien een puppy in de benodigde energie voor de groei. Daarnaast is de calcium/fosfor verhouding aangepast in puppyvoeding, beide mineralen zijn nodig voor een goede en gelijkmatige opbouw van sterke botten. Puppy’s hebben in verhouding meer calcium en fosfor nodig dan volwassen honden (volwassen: minimaal 1,25 g per 1.000 kcal/ME, puppy’s: minimaal 2 tot 2,5 g per 1.000 kcal/ME). Puppy’s kunnen echter een overschot aan calcium nog niet uitscheiden, wat kan leiden tot gewrichtsproblemen en vergroeiingen. Daarom is het van groot belang dat deze mineralen in de juiste verhoudingen en hoeveelheden in de voeding verwerkt zijn. Tot slot is het formaat brokken in puppyvoedingen aangepast: de brokken zijn kleiner dan brokken voor volwassen honden zodat puppy’s deze gemakkelijker kunnen kauwen en doorslikken.

Naast voeding kun je jouw pup ook verwennen met beloningssnoepjes of andere snacks. Let er hierbij wel op dat deze verwennerijen geschikt zijn voor puppy’s. De Riverwood semi-moist snacks en crunchy snacks zijn geschikt voor honden van alle rassen met een leeftijd van tenminste 10 weken. Bekijk hier het volledige assortiment beloningssnacks.

Heb jij een iets oudere pup die zijn pootjes niet omdraait voor een lekkere kauwsnack? Voor pups vanaf 4 maanden zijn ook de kauwsnacks van Riverwood geschikt. Bekijk hier het volledige assortiment van de Butcher Shop Series kauwsnacks.

 

Hoeveel voer mag jouw puppy krijgen?

Het kan in het begin lastig zijn om te bepalen wat de juiste hoeveelheid voeding is die jouw pup mag krijgen. Iedere puppyvoeding heeft richtlijnen op de verpakking staan welke meestal gebaseerd zijn op het geschatte volwassen gewicht van de hond. Let er wel op dat dit de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voeding is zonder eventuele snacks erbij gerekend.

Houd er daarnaast rekening mee dat iedere pup anders is. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voeding is dan ook slechts een richtlijn. Heb je het idee dat jouw pup honger heeft of misschien juist teveel voeding krijgt? Pas dan de hoeveelheid voeding aan, maar wijk niet te veel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voeding af om zo te voorkomen dat de hond essentiële voedingsstoffen tekort komt. Houdt tot slot ook goed de ontlasting van de pup in de gaten.

Hoe vaak moet je een puppy per dag voeren?

Puppy’s hebben in vergelijking tot volwassen honden meerdere maaltijden per dag nodig. Een pup zit midden in zijn groei, waardoor zij de energie uit de voeding sneller verbruiken. Hierdoor hebben ze ook sneller nieuwe brandstof nodig dan volwassen honden. Puppy’s die jonger dan 6 maanden zijn kun je het beste 4 maaltijden per dag geven. Pups die ouder dan 6 maanden zijn geef je nog maar 3 maaltijden per dag. Wanneer je jouw trouwe viervoeter overzet op voer voor volwassen honden, mag je de hoeveelheid maaltijden nog een keer verlagen. Volwassen honden krijgen 2 maaltijden per dag.

 

Welke voeding past het beste bij jouw puppy?

De keuze in puppyvoeding is reuze. Welke puppyvoeding het beste bij jouw pup past, is afhankelijk van de leeftijd van de pup en de grootte van het ras. Tot een leeftijd van drie maanden krijgt iedere hond puppyvoeding, maar wanneer je een pup van een groter ras hebt mag deze na drie maanden over op junior large breed voeding. De reden hiervoor is dat large breed puppy’s weer andere voedingsbehoeften hebben dan puppy’s van kleine of middelgrote rassen. Bij puppy’s van grotere rassen is het namelijk belangrijk dat zij niet té snel groeien om zo de kans op enostose (groeipijn) te verkleinen. In deze blog leggen wij het verschil uit tussen puppyvoeding en junior large breed voeding.

Het assortiment van Riverwood bevat zowel Puppyvoeding als Junior Large Breed voeding. Beide varianten bevatten een hoog percentage vlees van drie unieke eiwitbronnen en zijn -net zoals alle voedingen in ons assortiment- volledig graan- en glutenvrij. Hierdoor zijn deze voedingen ook geschikt voor honden met een voedselallergie of -intolerantie. De Riverwood Puppy en Junior Large Breed voedingen hebben een hoge verteerbaarheid en bevatten alle nutriënten die jouw puppy nodig heeft om op te groeien tot een gezonde volwassen hond.

 

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.