Wat leuk, een nieuwe puppy in huis! Zodra je een puppy in huis hebt komt er gezelligheid, sfeer, liefde en aandacht bij kijken. Buiten dat het hartstikke leuk is om een puppy in huis te hebben, zijn er natuurlijk ook aandachtspuntjes waar je rekening mee moet houden. Er zal het een en ander moeten veranderen in je eigen planning en daarnaast moet je natuurlijk ook zorgen voor een veilige leefomgeving van de pup. In deze blog lees je de do’s en don’ts bij het puppyproof maken van jouw huis.

 

 

Een huis puppyproof maken

Waarschijnlijk heb je al verschillende spulletjes in huis gehaald om jouw kleine viervoeter te verwelkomen. Zo zal er vast en zeker al een lekkere zachte hondenmand klaarstaan en zal de pup niks te kort komen aan speelgoed. Maar ben je je bewust dat een nieuwsgierige pup nog niet snapt dat hij alleen met zijn speelgoed mag spelen en hoogstwaarschijnlijk ook zelf op onderzoek uitgaat naar dingen om op te kauwen? Het is daarom ontzettend belangrijk dat er niks in jouw huis ligt wat gevaarlijk is voor jouw pup en waar hij bij kan. Hieronder delen we een aantal tips met je waar je rekening mee moet houden in een veilige leefomgeving voor jouw puppy:

 

Haal losse dingen van de grond

Honden ontdekken de wereld met hun bek. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke dingen op de grond of op een andere plek liggen waar jouw pup bij kan. Hiermee voorkom je dat een pup op gevaarlijke dingen kan kauwen of zelfs kan opeten. Denk hierbij aan schoonmaakmiddelen, medicijnen, kinderspeelgoed, etenswaren (lees hier wat een hond wel en niet mag eten), stopcontacten en losliggende (elektriciteit)kabels. Let ook zeker op planten, zowel in huis als in de tuin. Er zijn namelijk best een aantal planten giftig voor honden. Welke planten giftig voor honden zijn, lees je hier.

 

Plaats veiligheidshekjes

Plaats veiligheidshekjes voor trappen of ruimten waar jouw viervoeter niet mag komen. Let hierbij met de hoogte uiteraard op hoe groot de hond is en hoe hoog hij kan springen.

 

Puppyren

Heb jij een wat groter huis? Dan kan een puppyren een uitkomst zijn. Met een puppyren kun je een deel van de kamer afzetten. Zo kan jouw pup vrij bewegen en met een gerust hart in een veilige omgeving op onderzoek uit, ook als jij even niet in de buurt bent om op hem te letten.

Juiste ondergrond

Heb je een gladde (houten) vloer in huis? Leg dan een groot kleed neer. De botten en gewrichten van een puppy zijn nog zeer kwetsbaar. Wanneer een puppy teveel op een gladde ondergrond loopt, kan hij hier op latere leeftijd last van krijgen.

 

Geschikte kauwspeeltjes en -snacks

Honden zijn dol op kauwen, zo ook natuurlijk puppy’s. De kans is daarom groot dat een pup zijn tanden in bepaalde voorwerpen in huis zet. Omdat je vast en zeker liever niet hebt dat een pup aan jouw meubels begint, is het verstandig om speelgoed in huis te halen. Let er goed op dat je speelgoed koopt dat veilig is voor een puppy en geef een pup geen speelgoed waar hij in kan stikken. Kijk of het formaat van het speelgoed groot genoeg is voor jouw hond en beoordeel of het materiaal niet gevaarlijk is. Let bijvoorbeeld op (te) kleine ballen in verband met verstikkingsgevaar of op pluche knuffels; deze kan een puppy uit elkaar trekken en zo kan hij per ongeluk de inhoud opeten. Zorg dus voor sterk en veilig kauwspeelgoed, dit is ook nog eens prettig voor puppy’s tijdens het wisselen van de tanden. Een bijkomend voordeel is daarnaast dat een pup die voldoende wordt uitgedaagd om te spelen met geschikt speelgoed zich minder gauw gaat vervelen. De kans is hiermee kleiner dat hij op slooptocht gaat.

Wil je jouw pup verwennen met snacks, let er dan goed op of deze geschikt zijn voor puppy’s. De semi-moist en crunchy snacks van Riverwood zijn al geschikt voor puppy’s vanaf 10 weken. De vleesstrips en de kauwsnacks uit de Butcher Serie snacklijn zijn geschikt voor puppy’s vanaf 4 maanden.

 

Vergeet de tuin niet

Wanneer je een tuin hebt, zal je deze waarschijnlijk gebruiken bij het zindelijk maken van jouw puppy. Vergeet dus niet om ook te zorgen dat de tuin puppyproof is. Controleer of de tuin goed afgesloten is zodat jouw pup niet weg kan lopen. Heb je een vijver of een ander waterbassin in de tuin? Zorg ervoor dat je deze afdekt of afzet, zodat jouw pup hier niet bij in de buurt kan komen. Ruim daarnaast ook stokken, oude houten planken en andere obstakels op waar jouw puppy bij zou kunnen komen en op zou kunnen gaan kauwen. We hebben het net al even benoemd maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen: verwijder tot slot de giftige planten uit de tuin.

 

Welkom lieve puppy!

Met bovenstaande tips is jouw huis als het goed is helemaal puppyproof en kan het genieten beginnen! We wensen je veel plezier, liefde en geluk met jouw kleine viervoeter!

 

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord dan hier enkele vragen over jouw hond en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.