Als hondenbaasje vind je vanzelfsprekend de kwaliteit van de voeding van jouw viervoeter erg belangrijk. Je wilt tenslotte alleen het allerbeste voor jouw liefste kwispelende huisgenoot! Om ervoor te zorgen dat de smakelijkheid en kwaliteit van het hondenvoer niet alleen goed is maar ook goed blijft, is het van belang dat de hondenbrokken op de juiste manier bewaard worden. Misschien verwacht je het niet zo snel, maar hondenbrokken kunnen namelijk wel degelijk ‘over de datum’ gaan. Maar hoe bewaar je een geopende zak hondenvoer nou het beste? In deze blog geven we je tips!

 

Bewaar hondenbrokken in een voerton

Eigenlijk is het heel simpel: je kunt hondenbrokken het beste bewaren in een afgesloten voerton. Hierbij is het belangrijk dat je de brokken niet omschudt in de ton maar dat je de brokken met originele zak en al erin zet. Hierdoor heb je altijd alle informatie over de brokken bij de hand, zoals de houdbaarheidsdatum, batchcode, ingrediëntenlijst en voedingstabel.

Een ander bijkomend voordeel van het voer bewaren in een afgesloten voerton: je houdt ongedierte uit de buurt van de brokken. Zo hoeft jouw liefste viervoeter zijn eten niet te delen met andere ongenodigde gasten.

Zorg er tenslotte voor dat je de voerton op een koele, droge en donkere plek neerzet. Vermijd een plek dichtbij een warmtebron (bijvoorbeeld verwarmingsbuizen). Wanneer de temperatuur teveel schommelt kunnen er namelijk schimmels ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Blijf ook uit de buurt van wasmiddel, dit kan zorgen voor een naar en ongewenst smaakje.

 

Sluit de geopende zak goed af

Oké, je weet nu dat je het beste de zak hondenvoer in een afgesloten voerton kan bewaren. Vergeet daarbij echter niet om de zak óók goed af te sluiten. Wist je dat alle Riverwood droogvoedingen een handige sluitstrip (ritsverpakking) bevatten, waardoor je de zak gemakkelijk weer dichtmaakt nadat het geopend is? Super handig!

Naast het droogvoer zijn ook alle Riverwood hondensnacks voorzien van gripzakjes, waardoor ook deze zakjes hersluitbaar zijn. Op deze manier blijven de snacks langer vers en kan jouw viervoeter dus langer genieten van zijn favoriete brokken of snacks!

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.