Graanvrij hondenvoer wordt steeds populairder. Dat is niet gek, want we willen natuurlijk allemaal het beste voor onze hond. Is graanvrij hondenvoer ook echt beter? En wat zijn de voordelen van graanvrije brokken? Dit zijn vragen die wij regelmatig horen. Wij vertellen je graag meer en geven antwoord op jouw vragen!Voordelen van graanvrij hondenvoer

✓       Verkleint de kans op een voedselallergie of -intolerantie gerelateerd aan granen
Vervelende klachten zoals maag- en darmproblemen, jeuk en een doffe vacht kunnen het gevolg zijn van een voedselallergie of -intolerantie. Honden kunnen allergisch zijn voor diverse ingrediënten, zo ook voor granen. Door voor graanvrije voeding te kiezen, voorkom je deze vervelende klachten.

✓      Hogere verteerbaarheid
Honden zijn bijzonder goed in staat om dierlijke eiwitten (vlees) te verteren. Bij Riverwood is er bewust voor gekozen om een hoog vleesgehalte toe te voegen aan alle voedingen. Doordat de voeding graanvrij is, is er meer ‘ruimte’ om vlees aan de voeding toe te voegen. *

✓       Minder ontlasting 
Hoe meer ingrediënten er in hondenvoeding verwerkt zijn die het dier goed kan verteren, hoe minder ontlasting jouw hond heeft. Wanneer hondenvoeding meer vlees bevat en minder of zelfs helemaal geen granen, heeft het voer een hogere verteerbaarheid (mits er kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gebruikt worden); de hond kan de voeding overigens goed verteren en het lichaam neemt een groot deel van de voedingsstoffen op.

✓       Meer energie
Wanneer je naar een brok kijkt die kwalitatief niet zo goed is, zie je vaak dat deze veel granen bevat. Vaak zijn dit granen die snel verteerd worden. Dit betekent ook dat de energie die deze granen leveren, snel verbruikt wordt waardoor een hond snel nieuwe energie, dus voeding, nodig heeft. Door granen te vervangen voor een andere koolhydraatbron - hierbij kun je denken aan linzen of erwten - zorg je ervoor dat je trouwe viervoeter langere tijd energie haalt uit zijn voeding.

*Let op: graanvrije hondenvoeding betekent niet dat de voeding koolhydraatvrij is. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor honden.

De ultra premium voedingen van Riverwood zijn graan- en glutenvrij en dragen dan ook bij aan een goede gezondheid en het welzijn van hond en kat. In de zes unieke soorten Riverwood komt het beste van alle werelden samen. Het resultaat? Overheerlijke, gezonde voeding voor iedere hond of kat.

Zoals je nu weet brengt graanvrij hondenvoer veel voordelen met zich mee. Riverwood heeft een mooi assortiment graanvrije hondenbrokken voor jouw viervoeter. Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.