In een deel van Nederland staat deze week de zomervakantie al voor de deur en zullen veel gezinnen er binnenkort weer op uittrekken. Helaas kan jouw hond of kat niet altijd mee op pad. Dan is het fijn als je jouw geliefde viervoeter met een gerust hart naar een oppasadres kan brengen. Een voorbeeld van zo’n oppasadres is een dierenpension. Maar waar moet je aan denken in een zoektocht naar een geschikt dierenpension? Lees onderstaand onze tips zodat jouw hond of kat ook goed voorbereid op vakantie kan.

 

 

Begin je zoektocht op tijd

Ongeacht voor welk pension je kiest, zorg dat je tijdig op zoek gaat naar een fijn logeeradres voor jouw viervoeter. Vakanties zijn voor dierenpensions de drukste periodes waardoor zij vaak al snel volgeboekt zijn. Bij sommige pensions moet je zelfs al een paar maanden van te voren reserveren voor een plekje in de zomervakantie. Daarnaast kost het vinden van een geschikt pension ook veel tijd. Zorg dus dat je op tijd begint met de voorbereidingen om teleurstellingen te voorkomen.

 

Hoe kies je een goed pension?

Je kent jouw huisdier zelf natuurlijk het allerbeste, dus alleen jij weet wat jouw viervoeter exact nodig heeft om zich op zijn of haar gemak te voelen in een vreemde omgeving. Het ene dier voelt zich fijner wanneer hij of zij alleen in een ruimte verblijft, terwijl een ander dier liever omringd is met soortgenoten. Toch zijn er een aantal zaken die je je sowieso al kunt afvragen, ongeacht de specifieke voorkeuren van jouw hond of kat. Is er bijvoorbeeld altijd toegang tot vers drinkwater? Mag je je eigen voeding meenemen? Hoeveel aandacht krijgt mijn huisdier? Wordt er bijvoorbeeld veel met de dieren gespeeld? Worden ze uitgelaten, zo ja, hoe vaak? Moet mijn hond of kat het verblijf delen met andere dieren? Hebben ze zowel een binnen- als buitenruimte? Een ander belangrijk punt is hygiëne. Hoe zien de verblijfsruimten eruit en hoe vaak worden deze schoongemaakt? Daarnaast is het verstandig om de procedures te controleren in geval van ziekte van jouw huisdier. Ook is het belangrijk dat een pension een bewijs van vakbekwaamheid kan laten zien.

Wil je jouw viervoeter zijn of haar eigen voer meegeven tijdens het verblijf in het pension en is de zak bijna leeg? Bekijk hier ons assortiment Hondenvoer of Kattenvoer.

Vaccinaties

Honden en katten die in een pension verblijven moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen op het gebied van vaccinaties. Vaak zijn dit in ieder geval de standaard vaccinaties en moeten de dieren verplicht ontwormd en ontvlooid zijn. Afhankelijk van het pension kan het zijn dat jouw hond of kat extra entingen moet hebben gehad. Informeer dus van te voren goed welke vaccinatie eisen jouw pension heeft.

Let op: Bij sommige pensions moeten vaccinaties minimaal 10 tot 14 dagen voor het verblijf gegeven zijn. Informeer hiernaar bij het pension wanneer jouw huisdier kort voor zijn verblijf gevaccineerd wordt zodat je hier rekening mee kunt houden.

Bezoeken voor het boeken

Heb je met behulp van bovenstaande punten onderzoek gedaan en enkele pensions gevonden die aan jouw eisen voldoen? Dan is het verstandig om vooraf een bezoek bij deze pensions in te plannen. Op deze manier krijg je een indruk van de sfeer in een pension en kun je ervaren hoe de medewerkers met de dieren omgaan. Op basis daarvan kun je bepalen of een pension goed voelt of niet. Het is immers belangrijk dat zowel baas als dier met een blij gevoel naar het pension gaan én terug komen!

Heb je twijfels na een bezoek bij een bepaald pension of voelt de sfeer niet helemaal prettig aan? Zoek dan altijd verder.

Bereid je huisdier voor

Heb je een geschikt pension gevonden dat plek heeft voor jouw viervoeter in de periode dat jij op vakantie gaat, vraag dan of jouw huisdier alvast een nachtje op proef mag komen. Zo kan jouw hond of kat alvast kennis maken met de nieuwe omgeving en de medewerkers. Bekijk goed hoe jouw huisdier zich gedraagt als je hem of haar weer ophaalt. Realiseer je wel goed dat dieren even moeten wennen aan een vreemde omgeving, maar een blije en ontspannen hond of kat zegt natuurlijk genoeg. Als jouw huisdier gestrest terugkomt, is het misschien beter om een ander pension te kiezen. Wanneer alles goed is gegaan en de echte vakantieperiode daadwerkelijk aanbreekt, kun je jouw huisdier een speeltje, mand of deken meegeven met de geur van thuis. Dit zorgt voor een vertrouwder gevoel voor jouw hond of kat op zijn of haar vakantiebestemming.

Houd er rekening mee dat verblijven in een pension sowieso een spannende periode is voor jouw viervoeter. In een vreemde omgeving zijn zonder baasje, vreemde mensen om je heen en veelal ook gezelschap van andere vreemde dieren; allemaal situaties die anders dan anders zijn en die jouw huisdier vaak niet gewend is. Het is daarom belangrijk om de voorbereiding en zoektocht naar een vakantieadres voor jouw huisdier serieus te nemen. Welk pension het ook wordt; zorg dat deze bij zowel jezelf als bij jouw hond of kat past. Wanneer je weet dat jouw beste vriend in goede handen is, kun je zelf ook optimaal genieten van jouw vakantie.

Wij wensen iedereen, zowel baasjes als huisdieren, een hele fijne vakantieperiode toe!

P.s. wil je jouw hond verwennen bij thuiskomst met een lekkere snack? Bekijk dan hier ons snackassortiment!


Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.