Bij Riverwood krijgen we steeds vaker de vraag welke voeding geschikt is voor honden met een voedselallergie of -intolerantie. De oplossing? Hypoallergeen hondenvoer. Maar wat is hypoallergeen hondenvoer precies?

 

 

Definities van hypoallergeen hondenvoer

Fijn, de term hypoallergeen heeft niet echt één vastgestelde definitie. De term heeft de volgende drie betekenissen:

  1. Hypoallergeen hondenvoer dat is samengesteld met unieke eiwitbronnen. Dit zijn eiwitbronnen waar slechts een klein percentage honden (2%) allergisch voor is.

  2. Hypoallergeen hondenvoer dat is samengesteld met 1 dierlijke eiwitbron. Hierdoor wordt de kans op een allergische reactie aanzienlijk verkleind.

  3. Hypoallergeen hondenvoer dat is samengesteld met gehydrolyseerde eiwitten. Nog zo’n lastig woord! Simpelweg betekent het dat de eiwitten in hele kleine stukjes zijn geknipt, waardoor het lichaam ze niet meer herkent. Hierdoor is de kans klein dat je hond een allergische reactie krijgt.

Een eenvoudige betekenis

De bovenstaande definities van hypoallergeen hondenvoer hebben één ding met elkaar gemeen: het voer is samengesteld om de kans op een allergische reacties te verkleinen. Zoals je hierboven las kunnen ze dat op verschillende manieren doen. Hypoallergeen voer is speciaal ontwikkeld voor honden met een allergie of intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen. Daarom is dit voer laag in allergenen, zodat de kans op een negatieve reactie wordt verminderd.

Een hond met voedselallergie of -intolerantie?

Wil je weten wat de symptomen zijn van voedselallergie en welk voer je het beste kunt geven bij een allergie? Lees dan ons artikel Help mijn hond heeft een allergie!

Wel mogen we verklappen dat Riverwood hypoallergene voeding heeft. Zo zijn de hondenbrokken van Riverwood samengesteld met drie unieke eiwitbronnen en zijn ze geheel graan- en glutenvrij. De kans is hierdoor klein dat een hond een allergische reactie heeft op de voeding.

Wil je liever een voeding met slechts 1 eiwitbron? Probeer dan de Mono-proteïne blikvoeding van Riverwood. Deze blikvoeding is samengesteld met 1 dierlijke eiwitbron en is bovendien geheel graanvrij.

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.