Natvoer

Riverwood heeft 4 varianten blikvoeding in het assortiment. De natvoeding is een complete voeding, geschikt voor alle volwassen honden en rassen en valt, net als de andere producten van Riverwood, onder het Ultra Premium segment.

4 producten
gevonden

Riverwood blikvoeding is hypoallergeen en 100% natuurlijk, dit maakt de voeding in het bijzonder geschikt voor honden met een voedselallergie of -intolerantie. Alle eiwitbronnen die in de blikvoeding van Riverwood verwerkt worden, zijn uniek en daardoor hypoallergeen. De blikvoeding is verkrijgbaar in de volgende smaken: wild everzwijn, kalf, lam en kalkoen. Met een vleespercentage van 70% heeft de voeding een heerlijke smaak en bevat het diverse essentiële aminozuren voor honden.

Natvoeding wordt door honden vaak als zeer smakelijk ervaren. Dit komt doordat natvoeding een sterkere geur heeft dan brokken, waardoor honden met een slechte eetlust natvoeding vaak lekkerder vinden dan brokken. Daarnaast is natvoeding voor honden prima te combineren met brokken (droogvoer). Bovendien kan blikvoeding jouw hond een verscheidenheid aan nieuwe smaken en voedzame ingrediënten bieden.

Riverwood blikvoeding draagt bij aan de hydratatie van jouw hond. Het vochtgehalte van natvoeding ligt tussen de 60 en 84%. Natvoeding kan daarom helpen om jouw hond gehydrateerd te houden, omdat het vochtgehalte veel hoger ligt dan dat van droogvoeding. Het verhogen van de wateropname van jouw hond helpt om belangrijke organen, zoals de nieren en de urinewegen minder te belasten.

Daarnaast zijn dieren met urinewegproblemen gebaat bij extra vochtopname. Bij deze dieren is het extra belangrijk dat ze voldoende vocht opnemen, omdat dit kans op blaasgruis, blaasstenen en blaasontsteking kan verkleinen.

Tot slot kan natvoeding het kauwen gemakkelijker maken voor een hond met gebitsproblemen. Met name bij oudere honden zien we dit probleem vaker, waardoor het kan helpen om natvoeding te geven of natvoeding gemengd met brokken. Wanneer je ziet dat je hond moeite heeft met het eten van brokken kan het toevoegen van natvoeding een goede oplossing zijn. Om het eten van droogvoer, eventueel in combinatie met natvoer, nog makkelijker te maken kun je ervoor kiezen om de brokken eerst even te weken in water voordat je het aan je oudere hond geeft.