Kattenvoer

Riverwood is een kwalitatief hoogwaardig merk dat behoort tot het hoge segment, het is een Ultra Premium kattenvoeding. Riverwood heeft bewust gekozen voor graanvrije en 100% natuurlijke recepten voor de kattenlijn. Alle producten van Riverwood zijn vrij van kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

6 producten
gevonden

De kattenvoeding van Riverwood bevat drie soorten vlees (eiwitbronnen), er wordt enkel vlees gebruikt van free run of free range dieren. Daarnaast is de voeding 100% natuurlijk en is het graan- en glutenvrij.

Hypoallergeen en graanvrij

Net als mensen kunnen ook katten een allergie of overgevoeligheid hebben voor bepaalde ingrediënten. Bij een allergie reageren de dieren op een specifiek eiwit in een ingrediënt. Wanneer een kat een allergische reactie heeft, is dit altijd op een eiwitbron die het dier ooit eerder gegeten heeft. Daarom zijn er drie varianten van Riverwood (Outdoor, Derma, Sterilised) welke zijn samengesteld met unieke eiwitbronnen, de kans dat een kat hier negatief op reageert, is dan klein.

De eiwitbronnen die in Riverwood kattenvoeding worden verwerkt zijn uniek (met uitzondering van kip) en worden zelden in kattenvoeding gebruikt. Zo worden de volgende vleesbronnen gebruikt in de varianten van Riverwood; kip, eend, zalm, rendier, wild everzwijn, witvis, haring, lam, hert en kalkoen. Het vleespercentage in alle varianten kattenvoeding ligt rond de 50%.

Hypoallergene voeding bevat normaal gesproken één eiwitbron. Er zijn zes verschillende varianten Riverwood kattenvoeding. Drie van de zes varianten zijn samengesteld met drie unieke eiwitbronnen, namelijk Outdoor, Derma en Sterilised. Gezien de uniekheid van de eiwitbronnen, zijn deze varianten uitermate geschikt voor katten met  een voedselallergie of -intolerantie.  

Vleesgehalte

Katten zijn verplichte carnivoren en kunnen zonder dierlijke eiwitten niet overleven, dit komt doordat vlees essentiële aminozuren bevat voor katten die je niet vindt in plantaardige eiwitbronnen. Alle recepturen van Riverwood bevatten een hoog vleesgehalte.

Er wordt in de voeding van Riverwood enkel vlees gebruikt van Free Run of Free Range vleesbronnen.  Free Run dieren hebben vrij rond kunnen lopen in de stal; Free Range dieren hebben ook de mogelijkheid gehad om naar buiten te kunnen. De spierontwikkeling van deze dieren is beter dan die van dieren die geen mogelijkheid hebben gehad tot vrije uitloop. Door de betere spierontwikkeling is het vlees van hogere kwaliteit en heeft het een heerlijke smaak. Bovendien hebben Free Run en Free Range dieren een betere kwaliteit van leven gehad omdat ze meer bewegingsvrijheid hebben.

100% natuurlijk

Riverwood is een 100% natuurlijke kattenvoeding, wat wil zeggen dat de voeding vrij is van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Deze kunstmatige toevoegingen kunnen resulteren in negatieve reacties bij katten, hierbij kun je onder andere denken aan allergische reacties of huid- en vachtproblemen.

De toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen heeft geen invloed op de kwaliteit van de voeding, het heeft geen effect op de voedingsstoffen. Deze kunstmatige geur- en kleurstoffen worden over het algemeen alleen toegevoegd aan de voeding om deze aantrekkelijker te maken voor het baasje. Het maakt voor katten niet uit of hun brokken rood, groen of bruin zijn. En wat wij lekker vinden ruiken, hoeft voor een kat niet zo te zijn. Vandaar dat er in Riverwood bewust voor is gekozen geen gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen. Dit is vele malen beter voor je huisdier en helpt nare kwalen of allergieën te voorkomen.

Voeding kopen

Wanneer je kattenvoer koopt zijn er verschillende punten waar je op kunt letten. Er is een groot assortiment aan kattenvoeding op de markt. Ten eerste is het belangrijk om de juiste voeding te kiezen voor jouw kat. Bij Riverwood wordt er onderscheid gemaakt in leefomgeving en levensfase van je kat. Kijk naar de activiteit van je kat om te bepalen wat zijn energiebehoefte is. Is jouw kat bijvoorbeeld heel actief, dan sluit Riverwood Outdoor het beste aan bij de voedingsbehoeften van jouw kat; deze variant bevat uitgebalanceerde hoeveelheden aan eiwitten en vetten die jouw kat voorzien in zijn verhoogde energiebehoefte. Daarnaast zorgt het hoge vleesgehalte en de graanvrije samenstelling ervoor dat de voeding een hoge verteerbaarheid heeft.  

Zoals al eerder is aangegeven zijn katten verplichte carnivoren, wat betekent dat zij niet kunnen overleven zonder vlees te eten; dit omdat vlees diverse essentiële aminozuren bevat voor katten. Bij het kopen van kattenvoeding is het belangrijk dat de voeding veel vlees bevat. Bij voorkeur moet vlees het 1e ingrediënt zijn dat je tegenkomt in de samenstelling. Ingrediënten in de samenstelling worden altijd weergegeven in afnemende kwantiteit. Het 1e ingrediënt heeft dan het grootste aandeel in de voeding, het laatste ingrediënt heeft dan vanzelfsprekend het kleinste aandeel in de voeding.

FAQ / Veelgestelde vragen
 • Bij Riverwood zijn we van mening dat het beste kattenvoer voornamelijk bestaat uit (vers) vlees. Verder is de beste kattenvoeding graanarm, of liever nog graanvrij. Grote hoeveelheden granen behoren niet tot het natuurlijke dieet van katten. Het spijsverteringsstelsel is er niet op gebouwd om granen optimaal te kunnen verteren. Daarnaast kunnen katten een voedselallergie of -intolerantie hebben welke gerelateerd is aan granen. Door granen te vermijden in de voeding, kun je dit soort negatieve reacties op de voeding elimineren.

  Daarnaast is een hoog vleesgehalte in de voeding belangrijk voor de gezondheid van jouw kat. Katten zijn verplichte carnivoren die een dieet moeten krijgen welke een hoog vleesgehalte heeft. Dit komt doordat vlees bepaalde essentiële aminozuren bevat voor deze kleine viervoeters.

 • Riverwood heeft enkel 100% natuurlijke kattenvoeding in het assortiment, dit houdt in dat de voeding vrij is van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Onze voeding is speciaal aangepast op de voedingsbehoeften van jouw kat en ondersteunt de gezondheid op natuurlijke wijze. Elke variant bevat drie verschillende soorten vlees. Dit vlees is afkomstig van Free Run of Free Range dieren, wat in houdt dat deze dieren de mogelijkheid hebben gehad om vrij rond te lopen; dit draagt op zijn beurt bij aan betere kwaliteit van leven, maar ook aan een goede spieropbouw van deze dieren. De eiwitbronnen die in Riverwood verwerkt worden, zijn veelal unieke eiwitbronnen zoals rendier, konijn of wild everzwijn.

  De voeding heeft een hoog vleesgehalte en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van vlees van hoge kwaliteit. Dit betekent dat er voornamelijk spiervlees in de voeding wordt verwerkt en dat de voeding geen dierlijke bijproducten bevat. Door gebruik te maken van vlees van hoge kwaliteit, en geen dierlijke bijproducten in de voeding te verwerken, heeft Riverwood kattenvoeding een hoge verteerbaarheid.

  Uiteraard is de kattenvoeding graan- en glutenvrij. In de voeding wordt gebruik gemaakt van gele erwt als koolhydraatbron, dit heeft een lage glycemische index, wat betekent dat koolhydraten langzaam worden afgebroken. Dit draagt bij aan een gezonde en stabiele bloedsuikerspiegel.

  Tot slot wordt er in Riverwood kattenvoeding gebruik gemaakt van natuurlijke gezondheid ondersteunende ingrediënten. Hierbij kun je denken aan salie, wat dient als natuurlijk smaakmiddel of aan de toevoeging van rozemarijnextract welke rijk is aan diverse krachtige antioxidanten.

 • Op de achterzijde van elke verpakking Riverwood kattenvoeding staat een voedingstabel. In deze tabel kun je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding vinden voor je kat. De hoeveelheid voeding die jouw kat per dag nodig heeft kan afwijken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit is afhankelijk van de leeftijd, de omgeving en de mate van activiteit van jouw kleine viervoeter. Eet jouw kat wat meer of minder dan in de voedingstabel weergegeven wordt, dan is dit geen reden om je zorgen te maken.

  Het is wel belangrijk dat je het gewicht van jouw kleine viervoeter goed in de gaten houd. Wanneer het dier gewicht verliest kun je wat meer voeding geven. Komt jouw kat juist aan, dan kan je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding wat verlagen. Wanneer je kat al overgewicht heeft, ga je uit van het gewenste gewicht en lees je in de voedingstabel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor dit gewicht af.

  Naast droogvoer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat altijd voldoende vers drinkwater tot zijn beschikking heeft.