Retourneren


Wij zijn trots op onze producten en doen er natuurlijk alles aan deze in topconditie aan jou te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor jij aanspraak kan maken op garantie.

Zichttermijn

Wanneer je koopt op afstand bij een webshop, dan heb je als consument standaard recht op een zichttermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in nadat je je bestelling ontvangen hebt. In de praktijk houdt dit voor jou als consument in dat je een product binnen 14 kalenderdagen mag retourneren. Wij verlengen de wettelijk verplichte zichttermijn tot 30 dagen. Dit houdt in dat je binnen 30 dagen na ontvangst (een gedeelte van) je bestelling zonder opgaaf van reden kunt aangeven dat je van de koop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het product terug te sturen. (de voorwaarden en procedure vind je hieronder)

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief eventuele verzendkosten van de heenzending zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anders hebt aangegeven; in ieder geval zullen wij voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening brengen. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen zo snel mogelijk, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor eigen rekening.

Retourvoorwaarden

Het artikel dient onder de volgende voorwaarden retour gestuurd te worden:

- binnen 30 kalenderdagen na levering dient de koper te hebben aangegeven dat hij van de koop afziet of de koper heeft het product binnen deze termijn geretourneerd;
- compleet en onbeschadigd;
- ongebruikt;
- in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk (hier mag niet op geschreven worden).

Tijdens de bedenktijd (30 dagen na ontvangst van uw product) mag je het product gebruiken zoals je dat in de winkel zou doen. Echter, wordt het product zodanig gebruikt dat het niet meer in ‘winkelstaat’ is, dan kan het zijn dat je minder geld voor het product terugkrijgt. Ook kan je gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de schade in rekening te brengen. Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Retourneren

Je kunt je product in aangebroken originele verpakking retourneren. De retourkosten (à €6,95) zijn voor eigen rekening. 

Na het aanmelden van je retourzending bij onze klantenservice, ontvang je van ons een retourlabel van PostNL. Hiermee kun je het pakket afgeven bij een postkantoor of PostNL servicepunt. Vergeet hierbij niet om een verzendbewijs te vragen. Het terugsturen is op je eigen risico.

Indien je bij het afrekenen van je bestelling gebruik hebt gemaakt van AfterPay, ontvang je van ons een betaalverzoek voor de verzendkosten. Nadat je deze hebt voldaan kan je het verzendlabel downloaden. Bij alle andere betaalmethodes worden de kosten van de retourzending in mindering gebracht op het terug te storten bedrag.

Je kunt in plaats van de voorgaande procedure ook gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping. Je kunt het ingevulde formulier daarna mailen naar: info@riverwoodpetfood.com.

Voor een snelle afhandeling van je retourzending adviseren we je (een kopie van) de originele factuur (of ander aankoopbewijs) aan de retourzending toe te voegen.

Verkeerde levering

Indien er bij de levering een fout door ons is gemaakt, (bijvoorbeeld een onvolledige, onjuiste of beschadigde levering) dan raden we je aan om direct contact op te nemen met onze klantenservice. Mail naar info@riverwoodpetfood.com of bel naar 073 522 0873.

Garantie

Als je een aankoop doet bij Johnson Petfoods is de wettelijke garantie van toepassing (volgens artikel 9 van de Algemene Voorwaarden). De wettelijke garantie houdt in dat een product moet voldoen aan wat men er redelijkerwijs van mag verwachten. Naast deze wettelijke garantie bieden wij ook een unieke smaakgarantie op al onze voer producten.

Smaakgarantie

Bovenstaande retourinformatie geldt voor ongeopende en onbeschadigde producten. Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk om geopende producten te retourneren. Wil je gebruik maken van onze unieke smaakgarantie, neem dan altijd eerst contact op met onze klantenservice. Mail naar info@riverwoodpetfood.com of bel naar 073 522 0873. 

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Indien je een klacht hebt over onze producten of onze service dan kan je contact met onze klantenservice door een e-mail te sturen naar info@riverwoodpetfood.com. Je krijgt dan van ons binnen 14 dagen na ontvangst van je klacht een inhoudelijke reactie. Ben je uiteindelijk niet tevreden met het antwoord van een van onze medewerkers, dan kun je jouw klacht schriftelijk indienen bij onze directie. Dit kan uitsluitend schriftelijk naar het volgende adres:

Riverwood International
T.a.v. de directie
Saffierborch 16
5241 LN Rosmalen

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Retouradres

Riverwood International BV
Saffierborch 16
5241 LN Rosmalen
Nederland

 

Als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bekijk hier onze voorwaarden.