nieuwste artikelen

Groeipijn bij honden

Net als bij mensen komt groeipijn ook bij honden voor. In deze blog leggen we je uit hoe groeipijn bij een hond ontstaat, hoe je het kunt herkennen, hoe groeipijn wordt behandeld én hoe je het kunt proberen te voorkomen.

Ondergewicht bij huisdieren: oorzaken en tips

In deze blog lees je meer over hoe je ondergewicht kunt herkennen, wat de oorzaken zijn van ondergewicht en hoe je jouw huisdier op een gezonde manier kan helpen aankomen.

Overgewicht bij huisdieren: dit moet je weten!

Naar schatting is maar liefst 35% van de huisdieren in Nederland te zwaar. Net als bij mensen kan overgewicht bij huisdieren resulteren in vervelende gezondheidsproblemen. In deze blog lees je alles wat je moet weten over overgewicht bij huisdieren.

Help, mijn hond of kat heeft Giardia!

Heeft jouw hond of kat maag- en darmklachten zoals (terugkerende) diarree, braken en verlies van eetlust? Dan kan het zijn dat jouw huisdier een besmettelijke Giardia-infectie heeft opgelopen. In deze blog lees je meer over wat Giardia precies inhoudt, wat de symptomen zijn en hoe je Giardia het beste kunt behandelen.

Waarom kwijlt mijn hond?

Hoewel de ene hond meer kwijlt dan de andere hond, is overmatig kwijlen bij een gezonde hond niet de bedoeling. In deze blog lees je meer over verschillende oorzaken van kwijlen en hoe je overmatig kwijlen kunt voorkomen.

Gezondheidsrisico’s voor honden in de herfstperiode

Het is weer bijna herfst! Voor natuurliefhebbers mag de herfstperiode dan wel een mooi gezicht zijn, maar helaas is deze tijd niet geheel zonder gevaren voor onze viervoeters. In deze blog lees je wat de gezondheidsrisico’s voor jouw hond in de herfstperiode zijn.

Giftige planten voor honden; opletten geblazen!

In de Nederlandse natuur zijn er een aantal planten te vinden welke giftig zijn voor honden. Welke planten dit precies zijn en wat je moet doen als jouw hond van een giftige plant heeft gegeten, lees je in deze blog.

Waarom krabt mijn hond? De meest voorkomende oorzaken van huid- en vachtproblemen op een rij

Iedere hond heeft wel eens jeuk waardoor hij of zij zichzelf krabt. Dit is normaal gedrag. Maar wanneer een hond zichzelf overmatig krabt, bijt of likt moet er een belletje gaan rinkelen. Maar waarom heeft jouw hond jeuk? En wat moet je doen om het op te lossen, of nog beter; hoe voorkom je de jeuk? Lees hierover meer in deze blog.

Waterpret met jouw hond, maar pas op voor de gevaren!

Met warm weer kunnen jij en jouw viervoeter waarschijnlijk wel wat verkoeling gebruiken. Of je nou kiest voor zwemmen in natuurwater of spelen met water in de tuin; er liggen veel gevaren op de loer. Lees hier enkele aandachtspunten.

De ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een aandoening die wordt overgedragen via een tekenbeet. Een teek kan zowel mensen als honden besmetten, in dit artikel leggen we de focus op de besmetting van honden.

Katten en giftige kamerplanten. Kijk goed uit!

Iedere kattenbaas heeft zijn huis leuk ingericht met kamerplanten. Maar wist jij dat sommige planten giftig kunnen zijn voor katten? In deze blog kom je erachter welke planten giftig zijn, welke niet en wat je moet doen als je kat vergiftigd is.

Hond met diarree: oorzaken & gouden tips

Iedere hond heeft wel eens diarree. Het is niet het meest smakelijke onderwerp om te bespreken, maar wel heel belangrijk: Praatje Poep!