Hondenvoer

Riverwood is een kwalitatief hoogwaardig merk diervoeding wat gepositioneerd wordt in het Ultra Premium segment van de markt. De overheerlijke recepturen van Riverwood zijn altijd gebaseerd op drie unieke soorten hypoallergeen vlees als eerste ingrediënt, en uiteraard zijn alle producten graanvrij en 100% natuurlijk. 

16 producten
gevonden

Hypoallergeen en graanvrij

Als een hond een voedselallergie of voedselintolerantie heeft, betekent dit dat het dier overgevoelig is voor een bepaald ingrediënt in zijn voeding. Wanneer een hond een bepaald ingrediënt nooit eerder heeft gegeten, kan het dier er ook niet allergisch voor zijn; een dier kan alleen allergische reacties hebben op een ingrediënt dat hij/zij ooit eerder heeft gegeten. Veel voorkomende allergenen voor honden zijn eiwitten van rund, kip of tarwegluten.

Voor dieren met een voedselallergie zijn er hypoallergene voedingen ontwikkeld. In een hypoallergeen dieet is slechts één eiwitbron verwerkt die normaliter niet gebruikt wordt in hondenvoeding. In de hondenvoeding van Riverwood wordt uitsluitend gebruik gemaakt van unieke eiwitbronnen als everzwijn, rendier, eend en konijn. Hoewel de brokvoeding van Riverwood niet samengesteld is met slechts één eiwitbron, bevatten de recepturen uitsluitend unieke eiwitbronnen. Overigens heeft Riverwood ook een lijn met hypoallergene blikvoeding op de markt gebracht. Deze lijn is hypoallergeen, elke variant bevat slechts één unieke eiwitbron.

Welzijn en gezondheid zijn erg belangrijk voor je trouwe viervoeter. Het beste hondenvoer bevat een hoog vleesgehalte en is graanvrij (of graanarm). Bij Riverwood staan we voor een graanvrije brok. We vinden dat honden echte vleeseters zijn. Granen als mais, tarwe en rogge worden gezien als de veroorzakers van allergische reacties en verminderen bovendien de verteerbaarheid van de voeding. Het verteringsstelsel van honden is in het bijzonder afgestemd op het verteren van dierlijke eiwitten, daarom vinden wij dat, grote hoeveelheden, granen niet tot het dieet van honden behoren. Wij hebben bij Riverwood dus de bewuste keuze gemaakt om granen in voeding te vermijden.

Vleesgehalte

Alle recepturen van Riverwood bevatten een hoog vleesgehalte aangezien het verteringsstelsel van honden is gemaakt voor de vertering van vlees. Dierlijke eiwitten zijn gemakkelijk te verteren voor honden en bevatten daarnaast een groot scala aan essentiële aminozuren voor de dieren. Deze aminozuren zijn onder andere nodig voor de groei, de ontwikkeling lichaamsweefsel en om de spieren in goede conditie te houden.

Omdat we bij Riverwood vinden dat vlees een uitstekende eiwitbron is voor honden, vind je vlees als 1e ingrediënt in elke samenstelling. Omdat de ingrediënten in de samenstelling in afnemende kwantiteit weergegeven zijn, betekent dit dat vlees het grootste aandeel heeft in de voeding.

In Riverwood wordt uitsluitend gebruik gemaakt van Free Run of Free Range vleesbronnen. Dit betekent dat de dieren vrij rond hebben kunnen lopen waardoor zij een betere kwaliteit van leven hebben gehad. Bovendien is de spierontwikkeling bij deze dieren beter dan bij dieren die geen mogelijkheid hebben gehad om vrij te bewegen. Een betere spierontwikkeling zorgt voor een goede kwaliteit van het vlees, welke ook nog eens een heerlijke smaak geeft.

Steeds meer Nederlanders gaan bewuster om met hun eigen voeding. Wanneer je zo bewust bezig bent met je eigen voeding, ga je vaak ook op zoek naar gezonde hondenvoeding voor je trouwe viervoeter, want ook zij verdienen alleen het allerbeste. Gezonde hondenvoeding hoort een hoog vleesgehalte te hebben, graanarm of geheel graanvrij te zijn, en hoort geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen te bevatten. Riverwood staat hiervoor!

100% natuurlijk

Riverwood is een 100% natuurlijke hondenvoeding, wat wil zeggen dat de voeding vrij is van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Deze kunstmatige toevoegingen kunnen resulteren in negatieve reacties bij honden, hierbij kun je onder andere denken aan allergische reacties of huid- en vachtproblemen.

De toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen heeft geen invloed op de kwaliteit van de voeding, het heeft geen effect op de voedingsstoffen. Deze kunstmatige geur- en kleurstoffen worden over het algemeen alleen toegevoegd aan de voeding om deze aantrekkelijker te maken voor het baasje. Het maakt voor honden niet uit of hun brokken rood, groen of bruin zijn. En wat wij lekker vinden ruiken, hoeft voor een hond niet zo te zijn. Vandaar dat er in Riverwood bewust voor is gekozen geen gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen. Dit is vele malen beter voor je huisdier en helpt nare kwalen of allergieën te voorkomen.

Natvoeding

Naast droogvoeding is er ook blikvoeding in het assortiment van Riverwood, er zijn 4 varianten; wild everzwijn, kalf, lam en kalkoen.

Natvoeding bevat een hoog percentage aan vocht, circa 60 tot 84%. De blikvoeding bevat een vleespercentage van 70%. In de blikvoeding worden alleen unieke eiwitbronnen verwerkt, dit maakt de voeding in het bijzonder geschikt voor honden met een voedselallergie of -intolerantie.

Wanneer je jouw hond natvoeding geeft zorg je er automatisch voor dat je hond meer vocht binnen krijgt door middel van zijn voeding. Daarnaast kun je natvoeding goed combineren met brokken van Riverwood, waardoor je de voeding aantrekkelijker en smakelijker kan maken voor je hond.

Voeding kopen

Wanneer je hondenvoer gaat kopen zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Allereerst is het belangrijk om een voeding te kopen die aansluit bij de levensfase van je hond (puppy, adult of senior). De voedingsbehoeften van een puppy, volwassen of senior hond zijn namelijk niet hetzelfde.  

Maar wanneer is een hond nog een puppy, tot welke leeftijd is het dier volwassen en vanaf wanneer behoort een hond tot de senioren?

 • Een kleine hond (1 tot en met 10 kilogram) is na circa 10 maanden volwassen en is op een leeftijd van circa 10 jaar een senior hond.

 • Een middelgrote hond (10 tot 25 kilogram) is na 12 à 15 maanden volwassen en mag dan overgezet worden op voeding voor volwassen honden. Middelgrote honden zijn na circa 8 jaar senior.

 • Een grote hond (25 tot 45 kilogram) bereikt tussen de 15 en 18 maanden zijn volwassen gewicht en mag dan ook overstappen op volwassen voeding. Op een leeftijd van circa 7 jaar zijn de dieren senior.

 • Giant hondenrassen (zwaarder dan 45 kilogram) zijn volwassen na 24 maanden. Op deze leeftijd mogen de viervoeters overgezet worden op een voeding voor volwassen large breed honden. De dieren behoren tot de senior honden wanneer ze circa 6 jaar oud zijn.

Ten tweede kan het zo zijn dat je trouwe viervoeter een voedselintolerantie of een voedselallergie heeft. Honden met een voedselintolerantie of -allergie kunnen klachten hebben als jeuk, een slechte vacht of een steeds terugkerende oorontsteking. Wanneer je een hypoallergene voeding kiest, met een eiwitbron waar je hond niet allergisch of overgevoelig voor is, zullen deze klachten verdwijnen. Riverwood heeft enkel hondenvoeding met unieke eiwitbronnen in het assortiment waardoor de voeding uitermate geschikt is voor deze groep honden.

Wil jij droog- of natvoer voor je hond kopen? Bij Riverwood kun jij je hondenvoer bestellen. Op onze webshop kun je direct een bestelling plaatsen. Bekijk hier het overzicht van Riverwood hondenvoeding.

FAQ / Veelgestelde vragen
 • Honden zijn echte vleeseters en hun spijsverteringskanaal is gebouwd om vlees optimaal te kunnen verteren. Omdat honden dierlijke eiwitten gemakkelijk kunnen verteren, sluit een voeding met een hoog vleesgehalte goed aan bij de voedingsbehoeften van deze dieren. Daarom vinden we bij Riverwood dat het beste hondenvoer een hoog vleesgehalte heeft en dat het voer graanarm, of nog liever 100% graanvrij is.

  Granen in hondenvoeding kunnen namelijk de veroorzakers zijn van een voedselallergie, een voedselintolerantie of huidproblemen. Verder bevat de beste hondenvoeding volgens ons geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen, en wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke conserveringsmiddelen. 

  Tot slot bevat het beste hondenvoer koolhydraatbronnen die langzaam worden afgebroken (zoals bijvoorbeeld gele erwten). Op deze manier dragen de koolhydraatbronnen bij aan een gezonde en stabiele bloedsuikerspiegel.

 • Riverwood hondenvoeding is een 100% natuurlijke voeding, wat wil zeggen dat de voeding vrij is van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Alle Riverwood recepten bevatten drie verschillende unieke eiwitbronnen. We gebruiken bewust bijzondere eiwitten zoals eend, fazant, wild zwijn en hert, waardoor de voeding in het bijzonder geschikt is honden met een voedselallergie of -intolerantie. Het vlees dat we gebruiken is afkomstig van dieren die vrij rond hebben kunnen lopen (free run en free range) waardoor zij een dierwaardig bestaan hebben gehad en betere spieren hebben kunnen ontwikkelen. Dat heeft weer een gunstig effect op de kwaliteit en smaak van het vlees.

  We gebruiken in Riverwood geen granen of aardappels als koolhydraatbron. Als koolhydraatbron wordt er in de recepturen van Riverwood gebruik gemaakt van gele erwt, deze koolhydraten worden langzaam afgebroken waarbij glucose geleidelijk in de bloedbaan terecht komt, dit draagt bij aan een stabiele en gezonde bloedsuikerspiegel. Verder worden er functionele kruiden, groenten en fruit toegevoegd welke de gezondheid en het welzijn van jouw hond extra ondersteunen.

  Alle Riverwood producten zijn graanvrij, omdat wij van mening zijn dat honden echte vleeseters zijn en niet gebouwd zijn om granen goed te kunnen verteren. Daarom hebben alle varianten een hoog vleesgehalte en bevatten ze geen granen.

  Tot slot is elke variant verrijkt met glucosamine en chondroïtine. Beide voedingsstoffen ondersteunen de gewrichten van honden. Zo draagt glucosamine bij aan de vorming en het herstel van kraakbeen. Chondroïtine draagt bij aan de elasticiteit van het kraakbeen en vertraagd de afbraak ervan. De gewrichten van grote hondenrassen moeten meer gewicht dragen, waardoor ze een hogere belasting hebben, daarom bevatten zowel de Junior als Adult Large Breed variant extra glucosamine en chondroïtine. Dit beschermt het kraakbeen in de gewrichten tegen verdere afbraak en verbetert de beweeglijkheid en gewrichtssmering.

 • Het is belangrijk om jouw hond de juiste hoeveelheid voeding te geven om gezondheidsproblemen te voorkomen. Op elke verpakking staat een voedingstabel met richtlijnen voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (g). Van een aanbevolen richtlijn mag natuurlijk wat afgeweken worden, elke hond is immers anders qua stofwisseling en in de mate van activiteit. Een actieve hond heeft meer voeding nodig dan een minder actieve hond; geef je een actieve hond te weinig voeding, dan voorziet de voeding het dier niet in zijn voedingsbehoeften. Geef je een wat minder actieve hond te veel voeding, dan loop je het risico dat je hond te zwaar wordt.

  Neem de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid daarom als advies, en kijk hoe jouw hond daarop reageert. Is de ontlasting van je hond niet compact? Probeer dan eens om je hond wat minder voer te geven.

  Naast gezonde voeding heeft je hond behoefte aan drinkwater. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond altijd voldoende vers drinkwater ter beschikking heeft.