De meeste mensen houden van lekker eten. Maar hoe lekker je een gerecht ook vindt, waarschijnlijk word je niet blij als er iedere dag hetzelfde eten op het menu zou staan. Hoe zit dat met onze trouwe viervoeters? Raken zij niet uitgekeken op hun eten als zij iedere dag dezelfde voeding voorgeschoteld krijgen? In deze blog geven we je het antwoord op deze vraag.

 

 

Is het erg dat een hond iedere dag hetzelfde eet?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel: nee, dat kan geen kwaad. Je kunt je hond met een gerust hart iedere dag dezelfde voeding geven. Waar mensen zo’n 9000 smaakreceptoren hebben, hebben honden er maar ongeveer 1700. Hoewel mensen en honden voor het grootste gedeelte dezelfde dingen kunnen proeven, is door het minder grote aantal smaakreceptoren de smaak van honden veel minder uitgesproken. Hierdoor hebben zij dus niet de behoefte om iedere dag iets anders te eten.

 

Wél is het belangrijk dat een hond een complete voeding krijgt van een goede kwaliteit, zodat hij alle dagelijkse aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar hoe weet je of je jouw hond hondenvoer van een goede kwaliteit geeft? In deze blog geven we je 5 tips waar goed hondenvoer aan moet voldoen.

 

Variatie in hondenvoeding

Dat honden niet de behoefte hebben om iedere dag iets anders te eten, wil niet zeggen dat een hond afwisseling niet kan waarderen. Variëren kan zelfs gezondheidsvoordelen opleveren en bij kieskeurige honden smaakvermoeidheid tegengaan. Het is hierbij wel belangrijk dat de hond geen voedselallergieën of -intoleranties heeft. Variatie aanbrengen in het dagelijkse menu van jouw hond kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het afwisselen van verschillende soorten vlees (dierlijke eiwitbronnen). Verschillende dierlijke eiwitbronnen hebben namelijk verschillende aminozuur- en vetzuurprofielen, maar ook verschillende mineralen en vitamines. Je kunt er ook voor kiezen om droogvoeding te combineren met natvoeding.

Bij Riverwood is er om bovenstaande redenen heel bewust gekozen om drie verschillende soorten dierlijke eiwitbronnen te gebruiken in de droogvoedingen. Doordat er steeds meer honden zijn met een voedselallergie of -intolerantie, hebben we gekozen voor unieke, hypoallergene dierlijke eiwitbronnen in onze voedingen. Dit zijn eiwitbronnen waar slechts een klein percentage honden (2%) allergisch voor is.

Het is aan te raden om het bij één merk voeding te houden als je wat meer afwisseling wil in het dagelijkse menu van jouw hond. Zomaar overstappen op ander hondenvoer kan resulteren in vervelende maag- en darmklachten zoals diarree en andere spijsverteringsproblemen. Ben je niet tevreden over het huidige merk hondenvoer en wil je toch overstappen op andere voeding? In deze blog leggen we je uit hoe je het beste kunt overstappen op ander hondenvoer.

Afwisselen tussen Riverwood varianten 

Doordat de Riverwood droogvoedingen drie verschillende dierlijke eiwitbronnen bevatten, is het in principe niet nodig om te variëren tussen verschillende varianten. Krijgt jouw hond een bepaalde variant droogvoeding van Riverwood maar zou je toch graag een andere variant willen proberen? Dat kan, maar stap dan wel geleidelijk aan over van de ene variant naar de andere variant. Wisselen tussen dierlijke eiwitbronnen ter variatie in het dagelijkse menu van jouw hond kan geen kwaad, maar niet iedere hond reageert even goed op té veel wisselen. Doordat de Riverwood droogvoedingen al drie verschillende dierlijke eiwitbronnen bevatten, is het belangrijk om geleidelijk aan over te stappen naar de andere variant om zo spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Houd daarnaast de hond goed in de gaten hoe hij reageert op de overstap naar een andere variant.

 

Variëren in hondenvoeding kan, maar is niet noodzakelijk

Vinden honden iedere dag hetzelfde eten saai? Nee, zeker niet! Complete hondenvoedingen van een goede kwaliteit bevatten alle dagelijkse aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen die een hond nodig heeft. Afwisselen mag dus, maar is zeker niet nodig. Helemaal niet als jouw hond Riverwood droogvoeding krijgt, omdat deze al drie verschillende soorten dierlijke eiwitbronnen bevatten en dus al voor de nodige variatie in het dagelijkse menu van jouw hond zorgt.  

 

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.