‘s Ochtends word je wakker en het eerste wat je doet is je trouwe viervoeter te eten geven. Hij zal immers vast honger hebben na een lange nacht. Je zet zijn bak met voer klaar, maar hij laat deze vervolgens staan. Hij eet zelfs de hele ochtend niet! Waarom doet mijn hond dat en wat kan ik doen om hem weer aan het eten te krijgen?

 

 

Waarom je hond zijn voer 's ochtends laat staan

‘s Ochtends zet je zijn voerbak neer en je laat deze vervolgens de rest van de dag staan. Hij moet toch een keer wat eten zou je denken? Dat klopt, maar honden zijn net als mensen gewoontedieren en daar moeten we ze bij helpen. Doordat jij de voerbak ‘s ochtends laat staan weet je hond dat hij de gehele dag naar zijn voederbak kan lopen om een beetje te eten. Hierdoor kan jouw hond zijn interesse verliezen in het eten.

 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond weer eet in de ochtend?

Om te zorgen dat je hond ‘s ochtends weer eet moet je een routine voor hem creëren. Dit doe je als volgt: zet de bak met brokjes in de ochtend voor je hond neer. Heeft hij hier een kwartier of half uur later nog niet van gegeten? Haal dan de bak met voer weg. Pas in de middag of in de avond (afhankelijk van het aantal maaltijden per dag) krijgt jouw hond weer te eten. Na een aantal dagen zal je trouwe viervoeter zich realiseren dat hij niet meer de hele dag bij de voeding kan en zal hij ‘s ochtends zijn voerbak netjes leeg eten.

Wat je vooral niet moet doen

Er zijn ook een aantal dingen die je niet moet doen en juist een averechtse werking hebben als je hond niet eet.

❌ Geef je hond geen extra aandacht. Als hij ‘s ochtends niet eet haal je zijn voerbak tijdelijk weg en laat het hierbij. Anders weet je hond dat hij lekker geknuffeld wordt als hij niet eet en ziet hij het als beloning. 

❌ Blijf rustig. Als hij niet eet moet je hem vooral niet gaan opdringen. Hierdoor kan je hond gestrest, onzeker of angstig raken. Laat hem dus vooral zijn eigen gang gaan.

❌ Geen extra snacks. Ook het geven van extra snacks in de loop van de dag gaat het probleem niet oplossen.

❌ Overstappen naar andere voeding. Stap niet meteen over naar ander hondenvoer, want hierdoor verplaats je enkel het probleem en kan je het alleen maar erger maken.

 

Eet je hond helemaal niet meer?

Niet alleen in de ochtend, maar ook de rest van de dag laat je trouwe viervoeter zijn eten staan. Hiervoor hebben we een blog geschreven die jou vast en zeker kan helpen. Ga verder naar: Help, mijn hond eet niet!Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.