Voor je hond wil je het allerbeste. Maar wat is nou het beste hondenvoer? Waar voldoet goede hondenvoeding aan? Wij vertellen je graag waar de beste hondenvoeding aan moet voldoen!

 

Uit de samenstelling kun je al heel wat informatie halen over de voeding. Zo kun je zien welk ingrediënt het grootste aandeel heeft in de voeding; de ingrediënten in de samenstelling worden altijd in aflopende hoeveelheid weergegeven.

 

Kenmerken van goed hondenvoer

1. Goed hondenvoer heeft vlees als 1e ingrediënt
Het spijsverteringskanaal van honden is gebouwd voor het verteren van vlees. Vlees is dan ook een gemakkelijk verteerbare eiwitbron voor onze trouwe viervoeters. Bovendien is vlees een bron van essentiële vitamines en mineralen.

2. Goed hondenvoer bevat geen dierlijke bijproducten 
Vermijd hondenbrokken waar in de samenstelling weergegeven wordt dat de voeding dierlijke bijproducten bevat. Dierlijke bijproducten zijn vaak minder goed te verteren en wanneer dit in de voeding verwerkt is, weet je niet exact van welke dieren de vleesbijproducten afkomstig zijn.

3. Goed verteerbaar hondenvoer bevat geen granen, of is graanarm 
Ingrediënten als granen, zeker wanneer deze in grote hoeveelheden in de voeding verwerkt zijn of als de kwaliteit niet goed is, kunnen de verteerbaarheid van de voeding verminderen. Hoe minder granen er in de voeding verwerkt zijn, hoe beter.

4. Het beste hondenvoer is 100% natuurlijk 
Bij Riverwood vinden we dat kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen niet in hondenvoeding thuishoren. Deze kunstmatige toevoegingen hebben geen positieve invloed op de voedingsstoffen. Ook kunstmatige conserveringsmiddelen horen niet thuis in diervoeding, hierbij kun je denken aan BHA en BHT. Deze conserveringsmiddelen kunnen resulteren in vervelende gezondheidsproblemen.

5. Het beste hondenvoer bevat een krachtige mix van natuurlijke antioxidanten
Een mix van natuurlijke, krachtige antioxidanten heeft een ondersteunende werking voor de gezondheid van jouw trouwe viervoeter. De formules van Riverwood worden geconserveerd met krachtige, natuurlijke antioxidanten.

Goed hondenvoer is belangrijk. Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende kenmerken waardoor je weet of hondenvoer goed bevalt voor jouw viervoeter. Graanvrije hondenvoeding en hondenvoeding met vlees zijn het belangrijkste. Deze zijn te vinden in ons assortiment!

 

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.