Mag een hond appel? Wat eten honden het liefst? Is munt giftig voor honden? Veel hondeneigenaren zullen het wel herkennen: je bent je puppy, of misschien al wel volwassen hond aan het uitlaten en voordat je het weet heeft jouw trouwe viervoeter alweer wat te pakken. Andere hondenbaasjes vinden het heel gezellig om hun dier op zijn tijd te verwennen met iets extra’s. Het verterings- en stofwisselingssysteem van een hond werkt heel anders dan die van ons mensen. Veel mensen vragen zich dan ook af wat een hond wel en niet mag eten. Wij delen de meest gestelde vragen met jullie.

 

 

Wat mogen honden niet eten?

❌ Avocado: kan leiden tot overgeven en diarree. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot alvleesklierontsteking

❌ Cafeïne: dit is zeer slecht voor honden. Cafeïne versnelt de ademhaling en hartslag.

❌ Champignons en paddenstoelen: honden die champignons eten kunnen in shock raken en uiteindelijk kan een hond hier aan overlijden.

❌ Chocolade: het stofje theobromine wat in chocola zit is zeer giftig voor honden. Hoe puurder de chocolade, hoe meer theobromine.

❌ Druiven: kan leiden tot nierfalen en uiteindelijk de dood. Een hond mag dus geen druiven.

❌ Knoflook: het eten van (grote hoeveelheden) knoflook kan maagkrampen bloedarmoede veroorzaken.

❌ Noten: de meeste noten zijn niet goed voor je hond. Vooral macadamianoten en walnoten zijn niet geschikt om te geven.

❌ Rauwe aardappel: rauwe aardappel bevat solanine, wat giftig is. Een gekookte aardappel verliest dit stofje dus mag wel gegeven worden.

❌ Rauw varkensvlees: rauw varkensvlees kan de ziekte van Aujeszky bevatten, wat een dodelijke ziekte is voor honden.

❌ Tomaten (onrijp): alle groene delen van de tomaat bevatten solanine en tomatine. Dit is giftig voor de hond.

❌ Ui: het eten van ui veroorzaakt maagkrampen en kan daarnaast bloedarmoede veroorzaken.

❌ Xylitol: deze stof zit onder andere in kauwgom, tandpasta en pepermunt. Wanneer je hond dit eet kan hij of zij klachten krijgen als braken, zwakte of toevallen. In zeer ernstige gevallen kan je hond in coma raken. 

 

Welke groenten mag een hond?

Groenten bevatten onder andere vitaminen, mineralen, enzymen, vetzuren en vezels. Voor ons mensen is het vanzelfsprekend dat we dit nodig hebben, maar ook voor je hond kan dit een goede aanvulling zijn! Bekijk hieronder een lijst met groente die geschikt zijn om aan je hond te geven:

✅ Alfalfa

✅ Andijvie

✅ Asperges

✅ Biet

✅ Bleekselderij

✅ Bloemkool

✅ Broccolispruiten

✅ Boerenkool (niet te grote hoeveelheden)

✅ Chinese kool

✅ Courgette

✅ Komkommer

✅ Pastinaak

✅ Pompoen

✅ Peultjes

✅ Rode kool

✅ Radijs

✅ Spruiten

✅ Snijbiet

✅ Sperziebonen

✅ Snijbonen

✅ Witlof

✅ Witte kool

✅ Wortels

Welk fruit mag een hond eten?

Veel honden zijn gek op fruit. Het is niet noodzakelijk om je hond veel fruit te geven, maar je kunt ervoor kiezen om dit als tussendoortje te geven. Bekijk onderstaande lijst met geschikte fruitsoorten voor je hond:

✅ Appel

✅ Aardbei

✅ Abrikozen

✅ Ananas

✅ Banaan

✅ Bessen

✅ Frambozen

✅ Grapefruit

✅ Kiwi

✅ Meloen

✅ Mandarijn

✅ Papaja

✅ Peer

Let op dat je bij het geven van fruit eerst goed alle pitten verwijderd.

Kies altijd voor een goede hondenbrok

Je hond kan goede voedingsstoffen halen uit groente en fruit. Vergis je niet, want een goede hondenbrok of kwalitatief goed natvoer is altijd noodzakelijk voor je hond. Wij geloven in de kracht van natuurlijke ingrediënten. Daarom zijn alle Riverwood voedingen gemaakt van drie soorten vlees aangevuld met vers fruit, groenten, en een rijke melange van krachtige kruiden. Uiteraard zijn al onze voedingen 100% graanvrij, en gebaseerd op heel veel vlees als belangrijkste ingrediënt.

De ultra premium voedingen van Riverwood dragen dan ook bij aan een goede gezondheid en het welzijn van hond en kat. In de zes unieke soorten Riverwood komt het beste van alle werelden samen. Het resultaat? Overheerlijke, gezonde voeding voor iedere hond of kat.

Om zeker te weten dat jouw viervoeter de juiste voeding binnen krijgt, heeft Riverwood een ruim aanbod van Ultra Premium hondenvoer. Bekijk hier het volledige assortiment en vind de perfecte voeding voor jouw hond.

 

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.