Het kiezen van goede hondenvoeding kan een hele uitdaging zijn. Er zijn immers zoveel verschillende merken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gaan wij jou handvatten geven om goed hondenvoer te kiezen. In deze blog geven we antwoord op de vragen: wat is nou goed hondenvoer en wat zijn de kenmerken hiervan?

 1) Bepaal de levensfase

Het kopen van goed hondenvoer begint bij het bepalen van de levensfase van je hond. De voedingsbehoeften van puppy's zijn echt anders dan die van een volwassen hond. Zo hebben pups meer energie en uitgebalanceerde hoeveelheden aan vitamines en mineralen nodig om te groeien. Kijk dus goed naar passend voer voor je trouwe viervoeter.

2) Ga voor natuurlijk hondenvoer

Nadat je hebt vastgesteld wat passend voer is voor je hond kan je op zoek naar goede voeding. Wij raden altijd natuurlijk voer aan zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Kunstmatige toevoegingen hebben geen positieve invloed op de voeding. Het enige wat telt voor je hond is dat zijn voeding lekker is, maar jij wil hem natuurlijk ook gezond voer geven.

3) Vermijd kunstmatige conserveringsmiddelen

100% natuurlijke voeding betekent ook geen kunstmatige conserveringsmiddelen. Hierbij kun je denken aan BHA of BHT. Dit zijn de meest gebruikte afkortingen voor conserveringsmiddelen en kun je terugvinden op de verpakking. Het nadeel van deze stoffen is dat ze vervelende klachten kunnen veroorzaken zoals huid- en vachtproblemen.

 

Infographic voor goed hondenvoer

4) Vlees als eerste ingrediënt

Het spijsverteringskanaal van honden is ingericht om dierlijke eiwitbronnen en vlees te verteren. Dierlijke eiwitbronnen zijn een belangrijke leverancier van essentiële aminozuren en veel vitamines en mineralen. Hoe meer vlees van goede kwaliteit er in de voeding zit, hoe beter je hond het kan verteren. Ingrediënten worden in afnemende kwantiteit weergegeven, daarom is het belangrijk dat vlees op de eerste plaats staat.

Wanneer is vlees goed?

We hebben je net verteld dat vlees van kwaliteit beter is voor je hond, maar hoe weet je nou wat goed vlees is? Wanneer je op zoek bent naar goed voer moet je dierlijke bijproducten vermijden. Bijproducten zijn in het algemeen van minder goede kwaliteit dan vlees of vleesmeel. Daarnaast weet je nooit van welke dieren de bijproducten afkomstig zijn. Bij hondenvoeding van kwaliteit wordt er specifiek vermeld welk vlees er in is verwerkt. Kies dus voor voeding waar in de samenstelling vermeld wordt welke dierlijke eiwitbron het bevat; bijvoorbeeld lamsvlees of eenden vlees.

5) Kies voor graanarme of graanvrije voeding

Dan nog even terugkomend op de verteerbaarheid van de voeding. Honden hebben over het algemeen meer moeite met het afbreken van granen en andere vulmiddelen. Sommige honden kunnen er zelfs helemaal niet tegen, maar veel honden hebben er ook geen last van. Het feit blijft echter dat ze granen en andere vulmiddelen minder goed verteren. Kies daarom voor graanarm of geheel graanvrije voeding.

Wat is goed hondenvoer?

Kort samengevat wat nou goed hondenvoer is en waar je dit aan kunt herkennen. Ten eerste moet je de voeding afstemmen op de levensfase van je hond. Ten tweede is goed hondenvoer zo natuurlijk mogelijk en bevat het dus geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kunstmatige toevoegingen en dierlijke bijproducten. Als laatste moet je opletten of er kwaliteitsvlees in de voeding zit en of de voeding (veel) granen of andere vulmiddelen bevat. Kijk daarom altijd naar de samenstelling op de verpakking. Hieruit kan je opmaken of het voer van goed is of niet.

Loop je nou tegen problemen aan of twijfel je over de kwaliteit? Wij staan altijd open om je vragen te beantwoorden.

Het is enorm belangrijk dat je de goede hondenvoeding geeft aan jouw viervoeter. Wat ook heel belangrijk is, dat jij als baasje, weet wat jouw hond wel en niet mag eten. Dit helpt het voorkomen van allergieën of maag- en darmklachten van je hond. Wij hebben hier eerder een artikel over geschreven die je hier kan bekijken!

 

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.