Help! mijn hond eet poep

Bij honden is het niet ongewoon dat ze poep eten, het is gewoon een slechte gewoonte. Vooral teven die pups hebben eten regelmatig poep. Dit komt omdat de teef er op deze manier voor zorgt dat het nest schoon blijft. De meesten teven stoppen hiermee zodra de puppy´s vast voedsel gaan eten, maar sommige teven blijven doorgaan met dit gedrag. De kans dat de pups dit gedrag overnemen is vrij groot. Eet jouw pup poep, dan kan dit ook onderdeel uitmaken van hun experimenten.

Oorzaken van poep eten bij honden

Er zijn verschillende oorzaken gekoppeld aan het eten van poep:

  1. Angst
  2. Tekort aan voedingsstoffen.
  3. Je hond heeft een bepaald dieet wat voor vraatzucht zorgt
  4. Parasieten

Wanneer jouw pup poep eet, kan hij/zij besmet worden met een Giardia parasiet. Hier hoeft jouw pup niet last van te hebben, maar het kan wel doorgegeven worden aan andere honden. Het is daarom belangrijk om de parasiet te bestrijden.

Advies

Het is verstandig om consequent te corrigeren. Dit kan door middel van afleiding met een speeltje wanneer je hond neigt poep te eten. Werkt dit niet? Dan kan je een afspraak maken bij de dierenarts of een gedragstherapeut om de geschikte oplossing te zoeken en eventuele afwijkingen uit te sluiten.

Als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bekijk hier onze voorwaarden.