Droogvoer

Onder droogvoer verstaan we veelal de hondenbrokken, of andere voeding welke een vochtpercentage van 3 tot 12% hebben. Gezonde hondenbrokken bevatten vlees als 1e ingrediënt, zijn natuurlijk, graanarm of graanvrij.

6 producten
gevonden

Met natuurlijk wordt bedoeld dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Hondenbrokken zijn erg gemakkelijk in gebruik, het is een complete maaltijd in een bakje. De hondenbrokken van Riverwood zijn geëxtrudeerd, ook wel krokante brokken genoemd. Geëxtrudeerde brokken zijn licht verteerbaar. Ook zijn krokante brokken harder, waardoor honden er extra goed op moeten kauwen.  

Er zijn zes verschillende varianten Riverwood hondenvoeding, die elk drie verschillende, hypoallergene soorten vlees bevatten. Riverwood voorziet jouw hond in zijn voedingsbehoeften en ondersteunt daarnaast zijn gezondheid. Daarnaast is ook het formaat van de brokken aangepast op jouw hond. Brokken zijn er in verschillende vormen, formaten en structuren. Jouw hond moet goed op zijn brokken kunnen kauwen, dit draagt bij aan een gezond gebit een verkleint bovendien de kans op schrokken.

Het assortiment van Riverwood bestaat uit één variant voor puppy’s en één variant voor junior large breed puppy's, de overige vier varianten zijn voor volwassen honden. Elke voeding is uiteraard aangepast op de levensfase van de hond en sluit daarnaast aan op de specifieke voedingsbehoeften. Denk bijvoorbeeld aan Riverwood Puppy welke uitgebalanceerde hoeveelheden aan eiwitten en vetten bevat voor een optimale groei, of Riverwood Adult Large Breed welke de gewrichten van grote honden ondersteunt.

FAQ / Veelgestelde vragen
 • Wanneer je een puppy hebt moet je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op een andere manier bepalen dan wanneer je een volwassen hond hebt. Je hebt de volgende informatie nodig om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding te bepalen:

  • De leeftijd van je puppy
  • Het gewicht van je pup op volwassen leeftijd

  Je kunt voor het volwassen gewicht kijken naar het gewicht van een van de ouderdieren; het moederdier als je een teefje hebt en het vaderdier als je een reutje hebt. Maar je kunt het gemiddelde volwassen gewicht ook opzoeken in de rasstandaard van je hond.

  Aan de hand van onderstaand voorbeeld leggen we je uit hoe je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een pup kunt bepalen.

  We hebben een Rottweiler puppy, een reutje, van vier maanden oud. De benodigde informatie is dan als volgt:

  • Leeftijd: 4 maanden
  • Gewicht op volwassen leeftijd: 50-60 kg (gemiddeld 55 kg)

  We kijken dan in de voedingstabel in de rij (leeftijd maanden), bij 4-6 maanden, en bij de kolom (volwassen lichaamsgewicht), bij 50 en 60 kg. Een Rottweiler pup, reutje, mag dan 450 gram per dag krijgen, wanneer een gewicht van 55 kg wordt aangehouden.