GARANTIE

Wij zijn trots op onze producten en doen er natuurlijk alles aan deze in topconditie aan jou te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor jij aanspraak kan maken op garantie.

 

Zichttermijn

Wanneer je iets koopt bij een webshop, dan heb je als consument recht op een zichttermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in op het moment dat je je bestelling ontvangen hebt. In de praktijk betekend dit voor jou als consument dat je een product binnen 14 kalenderdagen kan retourneren. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het product terug te sturen. (de voorwaarden en procedure vind je hieronder)

 

Garantie

Als je een aankoop doet bij Johnson Petfoods is de wettelijke garantie van toepassing (volgens artikel 9 van de Algemene Voorwaarden). De wettelijke garantie houdt in, dat een product moet voldoen aan wat men er redelijkerwijs van mag verwachten. Naast deze wettelijke garantie, bieden wij ook een unieke smaakgarantie op al onze voer producten.

 

Smaakgarantie

Wil je gebruik maken van onze unieke smaakgarantie, neem dan altijd eerst contact op met onze klantenservice.
Mail naar
klantenservice@johnsonpetfoods.nl of bel naar 073 522 0873. 

 

Wat houdt de smaakgarantie in?

Vindt jouw huisdier het voer dat je bij ons hebt besteld niet lekker? Stuur het dan retour. Je ontvangt jouw aankoopbedrag dan zo spoedig mogelijk terug op je bankrekening. Deze smaakgarantie is dus ideaal als je bij ons een nieuwe voeding koopt, maar wanneer thuis blijkt dat jouw huisdier jouw keuze voeding niet lekker vindt.

 

Wat zijn de voorwaarden van de smaakgarantie?

  • De smaakgarantie is geldig op alle soorten voer (droogvoer, natvoer en snacks).

 

  • De smaakgarantie is van toepassing op de lichtste (goedkoopste) variant van een voerproduct. Is er van één bepaald voerproduct bijvoorbeeld één variant van 2 kg en één variant van 12 kg in onze shop te bestellen, dan geldt de smaakgarantie enkel op de variant van 2 kg.

 

  • Wanneer je voer naar ons retourneert, mag de inhoud maximaal voor 20% verbruikt zijn. Voordat je een open verpakking aan ons retourneert, dien je contact op te nemen met onze klantenservice. Dit kan per e-mail (klantenservice@riverwoodpetfood.com) of per telefoon (073 – 522 0873). Wij sturen je dan per e-mail een smaakgarantie formulier. Nadat je deze ingevuld en terug gemaild hebt, ontvang je een PostNL retoursticker.

 

  • De kosten voor het retour sturen van een product zijn voor je eigen rekening.

 

  • We bieden je de mogelijkheid om gebruik te maken van een gereduceerd tarief van € 3,95 per colli vanuit Nederland, en € 5,95 per colli vanuit België.

 

  • Zodra wij jouw retour hebben ontvangen, controleren wij of er inderdaad niet meer dan 20% uit de verpakking is, en ontvang je zo spoedig mogelijk het aankoopbedrag terug. Dit aankoopbedrag wordt op je bankrekening gestort. Eventueel betaalde verzendkosten bij aankoop worden ook teruggestort, wanneer je een bestelling in zijn geheel terugstuurt.

 

  • Heb je zonder Riverwood account besteld en wil je gebruik maken van de smaakgarantie, maak dan een account aan voordat je jouw pakket retourneert. Je dient een account aan te maken met het e-mail adres waarmee je de bestelling hebt geplaatst.

 

  • Per bestelling mag je maximaal één keer gebruik maken van de smaakgarantie. Mocht je hond of kat het nieuwe voer ook niet lekker vinden, dan kan je dus geen gebruik meer maken van de smaakgarantie.

 

Retourneren

Je kunt je product in aangebroken originele verpakking retourneren.

Na het aanmelden van je retourzending bij onze klantenservice, ontvangt je van ons een betaalverzoek (Geldt bij AfterPay. Bij de andere betaalmethodes wordt het bedrag verrekend) en vervolgens een retourlabel van PostNL. Hiermee kun je het pakket afgeven bij een postkantoor of PostNL servicepunt. Vergeet hierbij niet om een verzendbewijs te vragen. Het terugsturen is op je eigen risico. Je kunt in plaats van de voorgaande procedure ook gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping. Je kunt het ingevulde formulier daarna mailen naar: klantenservice@johnsonpetfoods.nl.

Voor een snelle afhandeling van je retourzending adviseren we je (een kopie van) de originele factuur (of ander aankoopbewijs) aan de retourzending toe te voegen.

 

Verkeerde levering

Indien er bij de levering een fout door ons is gemaakt, (bijvoorbeeld een onvolledige, onjuiste of beschadigde levering) dan raden we je aan om direct contact op te nemen met onze klantenservice. Mail naar klantenservice@johnsonpetfoods.nl of bel naar 073 522 0873.

 

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@johnsonpetfoods.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Het is voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

Retouradres

Johnson Petfoods BV
De Hootkamp 8
5321 JT Hedel
Nederland